Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Exista rivalitate intre Apple si Samsung?

03 Mar Blog | 1 comment
Exista rivalitate intre Apple si Samsung?

Dupa o strategie de marketing bine pusa la punct, sa recunoastem, s-au lansat intr-un final si noile modele din seria Galaxy S6 si S6 EDGE, tot doua la numar, exact cum Apple ne-a oferit in toamna trecuta iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

Si-apoi au inceput comentariile, nu putine la numar, care pe cine a copiat?! Unii sustin ca noile modele Samsung sunt copii la indigo cu cele mai recente modele de la Apple, altii exact contrariul… ca Apple s-ar inspira tot timpul de la coreeni.

iPhone-6-vs-Samsung-Galaxy-S6-imageEu am remarcat unele modificari la Samsung pe care le-am vazut deja la iPhone: bateria care nu mai poate fi scoasa (ceea ce nu stiu daca e un aspect pozitiv), lipsa slot pentru micro SD, dar cu variante de 32, 64 si 128 GB, prezenta metalului, dar si a sticlei pe spate (ce stim cu totii ca aduna amprente), margini, alte elemente de design.

O comparatie pertinenta intre cele doua telefoane destepte am gasit aici.

Pana la urma, nu inteleg de ce sa faci o lansare in care sa ataci pe fata concurenta?! Pentru ca iPhone 6 Plus a fost pomenit de cel putin doua ori in timpul lansarii lui S6 –  “E puternic, nu se va indoi!”, a fost referirea ironica facuta catre Apple, bateria care se incarca de doua ori mai repede sau comparatiile cu camera foto si video.

Nu m-au impresionat cei de la Samsung, mai ales daca recurg la o asemenea tactica. La fel cum nici cei de la Apple nu m-au impresionat anul trecut, cand au prezentat noile modele de iPhone. Si ma refer aici in special la partea de finisare si materiale.

Ramane de vazut ce va rezulta in urma adevaratelor teste, ce vor fi facute in urmatoarea perioada si dupa 10 aprilie, atunci cand noile modele Samsung din seria Galaxy vor fi pe piata.

Personal nu am mai testat un Samsung de la modelul Galaxy S3, de care m-am ïndragostit”imediat dupa lansare. Avea sa fie insa o dezamagire, pentru ca telefonul se bloca foarte des, bateria a “cedat”dupa cateva luni sau se incarca foarte greu. Desigur, tehnologia a evoluat foarte mult din 2012 pana acum, dar nu stiu daca as mai incerca un Samsung, fie el si un S6 Edge. Nu trebuie sa fii insa fan Samsung ca sa apreciezi totusi calitatea la care au ajuns in 2015 noile modele din seria Galaxy.

Rivalitatea intre cele doua companii poate exista. Insa diferenta e in cifre: Apple a obtinut cel mai mare profit din istoria companiei in ultimul trimestru al anului trecut. Si am mai auzit o vorba: exista iPhone si alte telefoane :).

Oficial Apple a avut vânzări de 74.6 miliarde de dolari, dintre care 18 miliarde reprezintă profitul net al companiei. Cele mai mari vânzări au fost realizate prin intermediul smartphone-urilor din portofoliu, compania din Cupertino anunţand 74.5 milioane de device-uri comercializate. De asemenea, Apple a vândut şi 21.4 milioane tablete iPad sau 5.5 milioane de Mac-uri.

 

One comment


Leave a comment