Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Bryan Adams împlinește astăzi 56 de ani

05 Nov Blog | Comments
Bryan Adams împlinește astăzi 56 de ani

Bryan Adams este unul dintre cei mai faimoși cântăreți și compozitori canadieni, iar printre marile lui pasiuni se numără fotografia, realizând în acest sens câteva expoziții. Cele mai cunoscute albume ale sale sunt Reckless18 till I dieWaking up the neighbours.

Bryan_AdamsAdams s-a născut la 5 noiembrie 1959 în Kingston, Ontario, din părinți englezi, dar are rădăcini malteze din partea bunicii sale.

În anii `60, datorită tatălui său, care lucra ca diplomat pentru statul canadian, a avut norocul să meargă alături de familia sa în multe țări.

Interpretul a primit Ordinul Canadei pentru contribuția adusă muzicii și pentru activitățile sale filantropice. Compozițiile sale au fost nominalizate de trei ori la Oscar, iar în 2007 și la Globurile de Aur, pentru a cincea oară, pentru piesa din filmul Bobby.

Everything I do, I do it for you, piesa care s-a clasat pe primul loc timp de 16 săptămâni consecutive în UK Single Charts a rămas și până astăzi un record. Melodia a fost inclusă pe albumul Waking up the neighbours, lansat pe piață în 1991. Aceasta a fost și coloana sonoră a filmului Robin Hood: prințul hoților, cu Kevin Costner în rolul principal.

https://www.youtube.com/watch?v=ZGoWtY_h4xo

Următorul material a fost un “best of” care conținea însă și melodia Please forgive me. Tot în 2003, Bryan Adams a mai înregistrat hitul All for love, împreună cu Rod Stewart și Sting. Acesta a intrat pe coloana sonoră a filmului “Cei trei muschetari“.

Din 1996 și până în 1999, Adams a lansat câte un album în fiecare an. Cel mai de succes a fost `18 till I die` care conținea și piesa Have you really loved a woman?, ce a devenit ulterior coloana sonoră a peliculei Don Juan de Marco cu Johnny Depp și Marlon Brando.

O mare parte din muzica lui Bryan Adams a fost fie scrisă special pentru filme sau pentru a intra pe coloana sonoră a 42 de pelicule.

Adams este vegetarian strict, a avut apariții episodice în două filme, iar în prezent locuiește în Anglia.

 

 


Leave a comment