Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Sarbatoritul zilei: Alexander Rybak

13 May Blog | 2 comments
Sarbatoritul zilei: Alexander Rybak

Alexander Rybak (bielorusă Алякса́ндр І́гаравіч Рыба́к / Aliaksándr Íharavici Rîbák) (n. 13 mai 1986 în MinskRSS BelarusăUniunea Sovietică) este un cântărețcompozitoractor, violonist și pianist norvegian, originar din Belarus. În februarie 2009, interpretul a câștigat concursul Melodi Grand Prix 2009 cu piesa „Fairytale”, obținând din partea publicului și a juriului un cumul de 747,888 de voturi. Prin câștigarea acestei competiții, Rybak a fost desemnat reprezentantul Norvegiei la Concursul Muzical Eurovision 2009, la finalul căruia s-a clasat pe prima poziție, stabilind un nou record de 387 de puncte.

alexander_rybak_-_fairytaleRybak a câștigat a 54-a ediție a Eurovisionului în Moscova, Rusia, unde a stabilit un nou record de 387 puncte, cantand „Fairytale”, o melodie inspirată de muzica folk norvegiană. Cântecul a fost compus și scris de Rybak și a fost interpretat împreună cu compania de dans folk modern, Frikar. Cântecul a primit recenzii bune cu un scor de 6 din 6 în revista norvegiană Dagbladet și în niște alegeri ESCtoday a obținut 71.3%, făcându-l favorit în finală.

Rybak a avut o victorie stralucită la Eurovision, toate țările participante votându-l (exceptând Norvegia care nu se putea vota singură). El a terminat cu un scor total de 387 puncte, bătând recordul de 292 puncte făcut de Lordi în 2006 și făcând cu 169 mai multe puncte decât al doilea câștigator, Islanda. El este de asemenea al patrulea cel mai de succes artist de la Eurovision cu 387 puncte, în spatele lui fiind Dima Bilan, Carola si Chiara.

Sursa: wikipedia.

In calendarul cu sarbatoriti mai figureaza azi: Stevie Wonder (n. Stevland Hardaway Judkins) (1950); Melanie Janene Thornton [d. 24.11.2001] [La Bouche] (1967); Oana (Mădălina) Sîrbu (1968); Dragoş Dinică [Proconsul] (1969); Alex Velea [Alex] (1984).

 

2 comments

  • monica says:

    v-am ascultat dimineata si ma asteptam sa puneti alex velea la duel, pt ca si el e nascut azi!

    • adi says:

      Multumim! Ne-am gandit ca oricum Alex Velea se aude zilnic la radio. Asta e motivul pentru care l-am ales pe Rybak 😉


Leave a comment