Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Sarbatorita zilei: MADONNA

16 Aug Blog | 1 comment
Sarbatorita zilei: MADONNA

Madonna Louise Ciccone (n. 16 august 1958Bay CityMichiganStatele Unite ale Americii), supranumită „regina muzicii pop” – cântăreață americanăactrițăproducătoare și compozitoare de muzică pop, câștigătoare a multor premii Grammy, laureată a Globului de Aur și autoare de cărți. Născută în Bay City, Michigan și crescută în Rochester Hills, Michigan, Madonna s-a mutat în New York Citypentru a deveni dansatoare. Și-a lansat albumul de debut în 1983, de pe care trei melodii au ajuns în top 20 în Statele Unite. După o interpretare memorabilă la prima ediție a MTV Video Music Awards din 1984 a piesei „Like a Virgin”, obține primul hit în Statele Unite și Australia.  Albumul care poartă numele piesei a ajuns de asemenea pe locul 1 în Billboard 200.

madonna-2012-3_193002-1024x768Anul următor joacă în Căutând-o pe Susan pentru care primește recenzii pozitive. În 1986 lansează True Blue care produce multiple hituri 1 în toată lumea,  și este nominalizată la premiile Grammy pentru cântecul „Crazy for You” de pe coloana sonoră a filmului Vision Quest. În 1987 joacă în Who’s That Girl care este primit rece de către critică și public, cu toate că soundtrack-ul se dovedește a fi un succes în topuri, melodia „Who’s That Girl” devenind un hit internațional, iar turneul cu același nume a fost un succes comercial și critic.  După divorțul de Sean Penn din 1988, cu care se căsătorise în 1985, se întoarce cu unul din cele mai apreciate albume ale ei, Like a Prayer,[8] primul videoclip de pe acestastârnind puternice controverse.

În 1990 joacă în Dick Tracy, de pe coloana sonoră a acestuia lansând hitul internațional „Vogue”, iar melodia „Sooner or Later” primește premiul Oscar pentru „Cel mai bun cântec original”. De pe albumul Bedtime Stories (1994) se evidențiază melodiile „Secret ” și „Take a Bow”, aceasta din urmă fiind a 11-ea melodie a cântăreței care ajunge pe locul 1 în Billboard Hot 100, cu toate că a ratat top 10 în Marea Britanie.

În 2000, Madonna ajunge din nou în vârful topului Billboard, cu albumul Music și singleul cu același nume.[5] După căsătoria cu Guy Ritchiedin același an,[22] rămâne din nou gravidă, dând naștere de această dată unui băiat.

Confessions on a Dance Floor (2005) a readus-o în atenția publicului, primul single „Hung Up” ajungând pe locul 1 într-un record de 45 de țări, iar albumul a câștigat un premiu Grammy. Turneul care a promovat albumul a avut încasări record. Pe 10 martie 2008 a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame. În mai 2008 se intoarce cu Hard Candy, care a fost criticat ca fiind o încercare disperată a Madonnei de a se menține în vârf. În timpul turneului de promovare a acestuia s-a făcut publică vestea că artista va divorța de Guy Ritchie. Turneul a devenit cel mai de succes turneu al unui artist solo.

Citeste mai multe despre Madonna aici.

Si ca de obicei, playlist mai jos. Cu ce il completam?

 

One comment


Leave a comment