Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Sarbatorita zilei: CHER

20 May Blog | Comments
Sarbatorita zilei: CHER

Cher (născută în 20 mai 1946 sub numele Cherilyn Sarkisian LaPiere) este o actriță, cântăreață, compozitoare, autoare, producătoare de filme și designer de modă americană. Printre realizările sale în muzică, film și televiziune, a câștigat un premiu Oscar, un premiu Grammy, un premiu Emmy și trei Globuri de Aur, printre altele.

Cher_February_2009_CropDupă ce a devenit cunoscută în 1965 ca membră a duo-ului pop/rock Sonny & Cher, a reușit să devină o artistă solo de succes, o stea de televiziune în anii ’70 și o vedetă de cinema în anii ’80.

Hitul ei „Believe” (1998), este single-ul al treilea ca vânzări în toată lumea al unei cântărețe, al optulea ca vânzări al anilor ’90,[1] cel mai bine vândut single al casei de discuri Warner Bros. Records și cea mai bine vândută melodie dance, peste 10 milioane de copii ale acesteia fiind vândute în toată lumea.[2]Cher a intrat în Cartea Recordurilor când „Believe” a ajuns pe primul loc în Billboard Hot 100, devenind cea mai în vârstă cântăreață care reușește acest lucru.[3] Cu o carieră de peste 40 de ani, Cher a devenit unul din cei mai cunoscuți idoli de pop și unul dintre artiștii cu cele mai mari vânzări ale tuturor timpurilor,[4] vânzând aproape 275 de milioane de copii în toată lumea (inclusiv înregistrările cu Sonny Bono). Ca artist solo, în Statele Unite a vândut 30 de milioane de albume și 20 de milioane de single-uri.[5][6] La 6 mai s-a reîntors pe scena muzicală după o pauză de șase ani cu spectacolul din Las VegasCher ar the Colosseum.

Sursa: wikipedia.

In calendarul cu sarbatoriti mai figureaza azi:  Al Bano (Albano Carrisi) (1943); Joe Cocker (1944); Mircea Drăgan (1945); Israel “Iz” (Ka”ano”i Kamakawiwo”ole) [d. 26.06.1997] (1959); Romeo Dediu [Holograf] (1969); Busta Rhymes (Trevor Tahiem Smith Jr.] (1972).

 


Leave a comment